Virkkalan Voiman nostaja Kalle Närhi nosti lauantaina 21.8.2021 SM – hopeaa Ylitorniolla pidettävissä Klassisen voimanoston Suomen mestaruuskilpailussa

 

Lohjalainen Kalle Närhi kilpaili avoimessa ikäluokassa 93 kg sarjassa. Suomen mestaruus hopea on 24-vuotiaalle Kalle Närhelle ensimmäinen avoimen ikäluokan SM -mitali. Kalle on tehnyt intensiivistä harjoittelua ja kehitys on ollut tasaista jo vuosia, kertoo Virkkalan Voiman puheenjohtaja Jarno Kärkkäinen. Saavutus on huikea, sillä nostajien taso on Suomessa todella kova, toteaa Kärkkäinen. Kalle on nostaja, jolla on mahdollisuus parantaa tuloksiaan vielä entisestään, sillä kaikki elementit ja motivaatio on ensiluokkaista. 

Koronan takia ei Virkkalassa ole järjestetty mitään kilpailuja kahteen vuoteen. On hienoa, että Kalle nosti ja saavutti SM mitalin. Avoimen ikäluokan SM mitali on erittäin kova saavutus ja ensimmäinen Virkkalan Voimalle.

Virkkalan Voiman hallitus toivoo, että nuoriso löytäisi meidät ja tulisi rohkeasti kysymään neuvoja, sekä liittymään mukaan seuraan. Seuralla on ollut nyt muutaman vuoden hiljaisempaa nuorten nostajien innostuksen kanssa. Elinvoima lähtee nuorista, rohkeasti vaan mukaan.

Miesten avoimessa sarjassa oli 12 kilpailijaa. Kalle otti lajivoiton jalkakyykyssä tuloksella 260 kg.

Kolmen parhaan tulokset:

  1. Julius Pamppunen yht. 732,5 kg
  2. Kalle Närhi yht. 712,5 kg
  3. Tenho Salo yht. 700 kg

Kalle Närhi Jalkakyykky 260 kg, Penkkipunnerrus 172,5 kg, Maastanosto 280 kg

Närhi kommentoi kilpailutuntemuksiaan seuraavin sanoin:

Punnituksessa painoin 91,92 kg. Kilpailun tulokseen olen tyytyväinen, vaikka lähdinkin tavoittelemaan Suomen mestaruutta. Kyykyssä sain lajivoiton, vaikka jäinkin 10 kiloa omasta ennätyksestä. 

Penkissä ja maastavedossa tuli nostettua uudet kilpailuennätykset, mikä oli myös positiivista. Kisa oli tasainen ja hampaankoloon jäi sopivasti motivaatiota seuraaviin kisoihin.

Kilpailun järjesti kokenut SM kisajärjestäjä Aavasaksan Kisa ry.